Den bez vína je jako den bez Slunce, prohlásil jednou vinař při našem putování po moravských vinicích a sklepech. Něco na tom bude. Morava je velkou vinařskou oblastí, to ví každý. Ale ne každý už ví, jak se víno dělí, z jakých podoblastí pochází, a jak se vlastně vyrábí. Společně s odborníkem na víno z Moravské Vinotéky v Brně Jakubem Adámkem a sommelierem Luďkem Machalou z Rodinného vinařství Jedlička a Novák z Bořetic, přinášíme úvodní nultý díl seriálu o víně.
Co seriál čtenářům a milovníkům vína přinese. Měl by vést k rozšíření základních znalostí a povědomí v oblasti, která pojímá široký prostor v bytí člověka od nepaměti. Aby se čtenářům z nadměrného množstív informací a vína nezatočila hlava, bude seriál rozdělen na 12 kapitol:
Seriál o víně začíná, na zdraví!
úvod a ilustrační foto Marián K., brnovinky,
odborné informace Jakub Adámek, Ing. Luděk Machala, Moravská Vinotéka
{linkr:related;keywords:v%C3%83%C2%ADno;limit:5;title:%C3%84%C2%8Dt%C3%84%C2%9Bte+tak%C3%83%C2%A9%3A}
Kategorie: gurmán Brno Zobrazeno: 5634
Den bez vína je jako den bez Slunce, prohlásil jednou vinař při našem putování po moravských vinicích a sklepech. Něco na tom bude. Morava je velkou vinařskou oblastí, to ví každý. Ale ne každý už ví, jak se víno dělí, z jakých podoblastí pochází, a jak se vlastně vyrábí. Společně s odborníkem na víno z Moravské Vinotéky v Brně Jakubem Adámkem a sommelierem Luďkem Machalou z Rodinného vinařství Jedlička a Novák z Bořetic, přinášíme úvodní nultý díl seriálu o víně.
Co seriál čtenářům a milovníkům vína přinese. Měl by vést k rozšíření základních znalostí a povědomí v oblasti, která pojímá široký prostor v bytí člověka od nepaměti. Aby se čtenářům z nadměrného množstív informací a vína nezatočila hlava, bude seriál rozdělen na 12 kapitol:
Seriál o víně začíná, na zdraví!
úvod a ilustrační foto Marián K., brnovinky,
odborné informace Jakub Adámek, Ing. Luděk Machala, Moravská Vinotéka
{linkr:related;keywords:v%C3%83%C2%ADno;limit:5;title:%C3%84%C2%8Dt%C3%84%C2%9Bte+tak%C3%83%C2%A9%3A}